Hvad sker der i kaninburet?

 • 22. marts 2018 Der er så småt ved at være forårsstemning i burene, og Sorteper og Minnie var sammen i weekenden. Jeg krydser fingre for at der kommer et kuld ud af det.
  I går var Hilda utilpas da jeg fodrede hende, og hun havde lagt ørene ned og var ikke interesseret i guleroden. Her til morgen fandt jeg hende død i buret :-(
  Der var ingen tegn på sygdom (fin vægt, rene øjne og næse, intet pelstab, normal afføring), så hun døde pludseligt 3 år gammel - ligesom hendes mor gjorde det for 3 år siden da Hilda var 7 uger gammel. Måske var det noget arveligt?
  R.I.P Hilda
 • 12. juli 2017 Kuld 8 er nu blevet slagtet og kuld 9 er faktisk blevet lige så store. Slutvægten på kuld 8 var omkring 5.8kg. De var blevet lidt småfede... ;-)
 • 12. juli 2017 Den anden dag da en af mine store han-unger (Mickey) viste tegn på at være moden, kom jeg til at tænke på at han måske kunne komme tæt på Hilda. Hilda har nemlig konsekvent nægtet at lade sig pare med Sorteper i år. Lige meget hvor gerne Sorteper vil. Så jeg lukkede dem ud i græsningsområdet sammen.
  Det var et stort hit. Hilda startede godt nok med at prøve at dominere den lille hankanin - han er ikke engang halv så stor som Hilda endnu, med sine sølle 3,2 kg. Men et øjeblik efter kom han ovenpå og efter lidt fumlen omkring så fik han ramt rigtigt og dratede om på siden :-D
  Efterfølgende forsøgte han sig mange gange, men Hilda havde lukket for det varme vand.
 • 5. februar 2017 I dag var det så tid til at give kaninerne lidt motion. Først kom Sorteper ud i løbegården, så Minnie - men hun var ikke meget interesseret. Og som et eksperiment satte jeg Hilda ud også, så de alle tre var ude samtidigt. Sorteper blev ret forvirret, og vidste ikke hvilken hun han skulle forfølge, så det meste af tiden stod han og stirrede stift, for ikke at miste dem begge af syne... så efter lidt tid tog jeg Minnie ind og lod Sorteper og Hilda være alene. Det så dog ikke ud til at Hilda var i humør til noget, så der skal nok prøves nogle flere gange før der kommer unger.
 • 3. januar 2015 Sorteper var ude og få luft i indhegningen og da jeg (efter lidt kamp) satte Berta ned til ham, kom der kærlighed i luften og han mistede sin mødom i første forsøg. Han fik ovenikøbet lov til at få et skud mere ind.
  Det bliver spændende at se om en måned om der så er et kuld små tysk-belgiske schecke-kæmper :-)
 • 7. december 2014 I dag åndede Spurv stille og fredeligt ud 5,5 år gammel. Hun vil blive savnet.
 • 6. december 2014 I dag fik jeg fjernet skillevæggen mellem Sortepers bur og det tomme nabobur, så nu er Sorteper indehaver af det største bur af dem alle :-) Han var meget nysgerrig og skulle rundt og dufte til det hele.
  Spurv har ikke spist noget foder de sidste 2 dage og det var et rigtig dårligt tegn da hun hverken havde lyst til at spise gulerod eller bolle i dag :-( Hun holder nok ikke lang tid. Så jeg fik brugt lidt tid på at nusse Spurv på hovedet, hvilket hun så ud til at nyde.
 • 2. november 2014 Sorteper vokser godt, og er allerede en stor kanin, selv om han selvfølgelig stadig mangler nogle kilo for at være voksen. Han accepterer stadig at blive båret rundt på, hvilket jeg forsøger at gøre så ofte jeg kan. Han er dog stadig nervøs jeg han sidder i mit skød og bliver kælet.
  Spurv er nu blevet 5 år og 7 måneder og er stadig ved fuldt vigør - selv om hun vist er noget svagtsynet. Men næsen fejler ingenting og hun er over lækkerbiskener med det samme :-) Hendes øjenudflåd er blevet bedre, til gengæld har Pylle fået en ordentlig omgang... om det hænger sammen med at de har byttet bur eller om det blot er fordi Pylle også er blevet ældre ved jeg ikke.
 • 28. september 2014 I dag har jeg været i Faxe og hente Sorteper, en 10 uger gammel sort tysk kæmpe schecke han.
  Han er dejlig kælen og jeg glæder mig til at bruge ham til avlshan næste forår.
 • 29. marts 2014 De sidste to weekender har Berta om dagen fået lov til at gå i en midlertidig indhegning som jeg har sat rundt om hendes græsningsbur. Så har hun mulighed for at græsse lidt mere jævnt på græsplænen og får lidt mere plads at hoppe på. Ungerne (Sofie og Asbjørn) synes også at det er et hit med en kanin der "løber frit".
  I dag er Pylle flyttet op i Spurvs bur, og Spurv er flyttet ned i Pylles bur. Det sker for at gøre det lettere at parre Pylle og Nuser. De var også begge to MEGET interesseret i hinanden da de gennem trådhegnet kunne se at de havde fået nye naboer.
  Der var stadig ikke kommet nogen unger fra Pylle (på trods af redebygning for 14 dage siden), så det har bare været en nitte.
 • 16. marts 2014 Berta kom i sidste weekend på græs i græsningsburet, og hun klipper græsplænen MEGET tæt. Men plænen er begyndt at vokse, så det skal nok blive godt.
  I går havde jeg planer om at Pylle og Spurv skulle bytte bur, så jeg lettere kan få Pylle og Nuser sammen (via lågen mellem burene). Men da jeg skulle rense Pylles bur, havde hun foret en hel del med pels!
  Så enten er det lykkedes Nuser at komme på hende på et tidspunkt hvor jeg har været væk, eller også tror hun bare at hun er gravid med al den lagengymnastik som Nuser og Spurv laver (jeg åbner lågen næsten hver aften når jeg fodrer). Men da det er mere end 14 dage siden at Pylle og Nuser sidst har været sammen, så finder jeg jo snart ud af det...
 • 4. marts 2014 Allerede efter 2 dage kan jeg igen kæle Berta uden hun virker bange.
  Nuser (som bor oven over Berta) har også været meget interesseret ;-) Men da de har næsten samme forældre så går det ikke at der bliver noget kaninsjov mellem dem. Nuser må "nøjes" med Spurv og Pylle.
 • 2. marts 2014 I dag vendte Berta tilbage til kaninburet efter et dejligt år hos Birgit hvor Berta nåede at blive mor til et kuld på 6 unger.
 • 28. august 2013 Dagene flyver af sted med baby, barn, hus og kaniner. Men alle har det godt på trods af de manglende opdateringer :-)
 • 30. maj 2013 Kaninerne (Pylle og unger) er ude et par timer hver dag nu, og jeg tror at de nyder det.
  Alle kaninerne nyder også alt det grønne ukrudt og græs som de får ekstra for tiden. Skvalderkål er der nok af endnu :-)
 • 25. april 2013 Et par nye billeder af Pylle og Spurv er tilføjet under "Flere billeder".
  Billeder af kuld 5 kan indtilvidere kun ses på google+... de skal nok blive tilføjet til kuld-siden.
 • 2. marts 2013 Så er det endelig ved at blive forår igen. Dagene er længere og temperaturen er da trods alt over frysepunktet.
  Hen over vinteren har jeg haft 4 kaniner boende. Spurv, Pylle, Berta og en han (som endnu ikke har fået et navn). Under slagtningen sidste år fandt jeg jo ud af at nogle af mine hanner jo faktisk var hunner - inklusiv hannen Albert som jeg havde gemt. Albert har nu fået navneforandring til Berta og er blevet min "reservehun". Pylle er jo stadig ung nok til at få unger, så hun forbliver min primære avlshun. Spurv har i februar rundet de 4 år og er gået på "pension".
  Jeg har et par gange forsøgt at sætte Pylle og hannen sammen, men Pylle har ikke været i humør til noget og har bidt ud efter ham. I dag gik det meget bedre og de snusede lidt og Pylle lod ham meget tålmodigt forsøge sig frem - det er åbenbart også svært for en kanin første gang :-) Så de kommende dage håber jeg at få en successfuld parring ud af dem.

 • 14. oktober 2012 I dag kom de sidste af mine kaniner hjem igen efter at have været i pleje hos mine forældre mens vi var på ferie. To af Pylles unger er blevet slagtet, så nu har jeg 11 kaniner ialt. Det varer dog ikke længe før Pylles andre unger skal slagtes, så de ikke æder mig ud af husest.
 • 8. oktober 2012 På trods af ihærdig redebygning, så kom der ingen unger ud af den sidste parring mellem Bæver og Pylle, og da Bæver i september døde af allerdom, så kigger jeg nu ekstra grundigt på mine unger og overvejer hvem der skal være den næste avlshan.
  Albert er et bud, da han efter at have været i pleje hos Karen-Marie og ungerne er blevet en rigtig kælekanin og han har størrelsen. Det der taler imod er at han jo er Pylles søn, og det næste kuld vil helst sikkert skulle være med Pylle. Spurv fik jo også tre hanner, så måske er de et bedre bud, da de kun er halvsøskende med Pylle... vi får se.
  I dag satte jeg indhegningen op igen, så kaninerne kunne komme ud. Der er jo alligevel ikke nogen entreprenør der er startet på at grave i vores have endnu... (selv om de skulle have været startet i august).
 • 13. august 2012 Efter at have gået og tænkt over det et par dage, besluttede jeg i dag at forsøge at få Pylle befrugtet igen. Godt nok har jeg rigeligt med unger lige nu helt præcist 11 stk, og så mange ønsker jeg ikke at have boende vinteren over. De 8 af dem er klar til at blive slagtet midt i oktober. Da alle mine 11 unger er hanner og da Bæver er oppe i årene, så er jeg bange for at jeg ikke har en han til foråret som er voksen nok til at den kan gå på Pylle. Kuld 4 vil være 7-8 måneder til den tid og jeg er i tvivl om det er nok.
  Så jeg tager chancen og håber på et lille kuld fra Pylle og Bæver i denne omgang - meget gerne med en hun imellem, sådan at denne hun kan nå at blive voksen nok inden at Pylle går hen og bliver gammel og grå ligesom Spurv.
  Både Pylle og Bæver var med på ideen, og inden for kort tid havde Pylle fået to donationer fra en meget glad Bæver.
 • 14. juli 2012 De sidste 4 af Pylles kaninunger flyttede hjemmefra i dag. Alle 14 kaniner uden undtagelse var en tur ude i løbegården i løbet af dagen mens der blev renset bure, flyttet mv.
  Det nye bur med plads til 6 unger er placeret bag carporten. Burene er lidt lavere og lidt mindre end mine andre bure, så jeg vil ikke bruge dem til voksne kæmper.
 • 27. maj 2012 Ungerne er alle blevet øretatoveret i dag. Det gik uden de store problemer, selv om jeg stadig er nervøs når jeg skal gøre det. Ungerne lod dog til at have glemt det 5 minutter senere.
 • 26. maj 2012 Alle mine kaniner får frisk grønt hver dag nu hvor alting vokser helt vildt i varmen. Menuen står ud over de sædvanlige foderpiller på græs, skvalderkål, febernellikke og mælkebøtter.
  Samtidigt benytter jeg også solskinnet til at få tørret noget af græsset og en masse brændenælder til hø.
 • 4. maj 2012 De 8 kaninunger har nu alle fået grå pels, og er så småt begyndt at udforske omverdenen.
 • 27. april 2012 De små nye kaniner er blevet en del større i løbet af den sidste uge, og så vidt vides er de allesammen stadig i live! Dejligt at se.
 • 18. april 2012 Så fødte Pylle endnu et lille kuld! Det er årets første kaninunger i burene. Dejligt at se.
  Nu få hun lige fred et par dage, men jeg glæder mig til at se hvor mange unger der er. Umiddelbart så de ud til at have det lunt og godt, og de var allesammen helt tørre.
  Pylle så også ud til at have det godt, og tog glædeligt for sig af den ekstra mad som hun fik her til aften.
 • 25. februar 2012 Der er forår i luften, og Bæver gør sit bedste for at gøre Spurv til mor igen. Nu må vi se om det lykkes ham.
  Kuld 2 bliver slagtet i morgen. Eftersom Bæver stadig lader til at være glad og aktiv, så er der ingen grund til at gemme en han derfra. Jeg håber dog at der i næste kuld også er mindst 1 hun, sådan at jeg kan få en afløser for Spurv, som næppe får mere end 1 kuld mere.
 • 12. februar 2012 Livet ude i kaninburerne går videre på trods af den strenge kulde vi har haft her det sidste stykke tid. Kaninerne lader ikke til at være meget påvirket af det. Ungen der bor ude græsningsburet ser dog lidt sørgelig ud når det har sneet på den, men reelt er det den tungeste af de 5 hanunger. Så den mangler ikke noget, og bruger det meste af dagen på at klippe "dagens græsplet" meget meget kort + gøde den i store mængder.
  Jeg prøvede for en 14 dages tid siden at bedække både Spurv og Pylle, men der var ikke meget held. Bæver gjorde ikke de store forsøg, selv om han generelt virkede interesseret. Jeg håber på at det blot er årstiden. Jeg vil jo helst undgå at skulle bruge en af hanungerne til at bedække med da det bare bliver noget rod. Desuden er de ikke så store, så jeg tror ikke de vil have en chance inden de bliver slagtet om 14 dage.
 • 16. oktober 2011 De tre voksne kaniner fik klippet negle i dag og alle ungerne fik tjekket tænder, køn og vægt. Så der blev flyttet rundt på nogle kaniner! Ungerne har nu mistet deres forspring til kuld1, og de vejer faktisk nu mindre end kuld1 gjorde da de var samme alder... sikke noget. Til gengæld vejer næsten alle ungerne nu det samme, så det har hjulpet de mindste at få deres egen madskål frem for hele tiden at skulle slås for maden.
 • 16. oktober 2011 Det er snart ved at være en vane at Pylle og hele familien er ude og blive luftet i løbegården når jeg renser deres bur i weekenden, og det var ingen undtagelse denne weekend. Ungene nyder virkelig at have lidt mere plads at være på, og der bliver rigtig guffet græs. De har endnu ikke helt lært at man skal hoppe op i kassen når man skal tilbage i buret men det kommer nok med tiden.
  I dag flyttede Bæver også endelig op i det der tidligere vare Dukes bur. Nu er det jo Bæver der er avlshan og dermed er det hans bur. Desuden varer det ikke mange uger før jeg skal have fordelt Pylle og Bævers unger ud i de mindre bure. Jeg er dog stadig lidt i tvivl om jeg skal lade en af hun-ungerne gå hos Pylle, eller om jeg skal tage græsningsburet i brug. Vi får se.
 • 28. september 2011 Der er godt nok travlt inde hos den lille familie. Og at dømme på deres ihærdighed, så sulter de helt vildt! Man kan i hvert fald godt stå oven på en søskende hvis det betyder at man kan nå madskålen :-)
  I dag har jeg givet dem det lille hus som jeg byggede til en af slagtekaninerne. Så jeg er lidt spændt på hvordan det bliver modtaget af ungerne. Jeg håber at de fremover vil vælge at sove derinde frem for blot ovre i hjørnet. Et hvert forsøg på at lave en hule bliver nemlig trampet ned hurtigere end jeg kan nå at bunke den op, og det bliver trods alt koldere og koldere hver nat.
  Jeg havde også Spurv ude på græs igen i dag, det gik sådan set meget godt. Hun har lavet starten på en lille hule inde i sit aflukke, men det er for tidligt at sige om det betyder noget. Hun har trods alt altid været glad for (og god til) at bygge små huler i ny og næ. Kommer der unger så ved jeg det om knap 3 uger - og i så fald får jeg travlt med at få bygget nogle flere bure som de kan bo i hen over vinteren. Men den tid den sorg/glæde.
 • 23. september 2011 I dag havde jeg hele den lille familie ude i indhegningen for første gang. De 5 unger hoppede rundt og spiste græs og undersøgte hele området, mens Pylle mest af alt så ud om om hun havde opgivet at passe på sine små unger som fløj i alle retninger. Hun tog sig dog en slapper til sidst og fik også spist noget græs inden de alle kom tilbage til buret (som jeg havde renset i mellemtiden).
  Spurv stoler stadig ikke helt på mig efter at jeg et par gange i sidste uge tog fat i hende og løftede hende ud af buret. Men mon ikke hun snart tilgiver mig.
 • 17. september 2011 I dag var det store slagtedag på Stenlillevej. De 5 røde slagtekaniner som jeg købte af Lone var nu klar til at ende i fryseren, og vores gamle han Duke kom samme vej. Endnu en gang måtte min far træde til at hjælpe, men denne gang fik jeg da selv flået 3 af de seks kaniner. Så det er da et skridt i den rigtige retning.
 • 15. + 16. september 2011 Da de røde kaniner snart skal slagtes, har jeg forsøgt at lade et par af hannerne bedække Spurv. Hun er tung, fed og ret modvillig, så den første af de røde (Røde - som er den største) havde ikke mod til at hoppe på Spurv. Det havde Dovne til gengæld (han har det bedste temperament rent kælemæssigt), så hun fik en del omgange. Hun bider godt nok lidt ud efter ham, men det lader han sig ikke gå på af, og med mig til lige at vifte hendes hoved til side, så går det vist. Så det bliver spændende at se om der kommer nogen rød-blå belgiere til verden om en måned. Hvis der gør så giver det mig godt nok nogle pladsproblemer, da buret allerede vil være fyldt op med Pylle's 5 unger, men den tid den sorg.
 • 30. august 2011 Jeg har besluttet ikke at parre Spurv med Bæver alligevel, da jeg nu har fået kuld med Pylle, og ærlig talt ikke lige kan overskue at have 12-15 kaniner boende vinteren over.
  Men i modsætning til Duke, så vil jeg endnu ikke afskrive at Spurv får lov til at få et kuld mere til vinter eller næste år - hvis hun kan.
 • 25. august 2011 Så skete det! Ungerne blev vist født i går eftermiddag/aften. Dermed har jeg fået mit andet kaninkuld :-)
  Billeder af kuldet samt deres udvikling kan følges på kuld-siden.
 • 17. august 2011 Stadig intet nyt fra Pylles bur, det begynder at bekymre mig lidt at hun endnu ikke har foret hulen med pels. Men på den anden side kan jeg ikke huske hvor sent Spurv gjorde det.
 • 11. august 2011 I dag fik jeg endelig taget mig sammen til at få Spurv parret med Bæver. Det gik forholdvis let at få hende ned til Bæver (heldigvis), men hold da op hvor er hun tung. Hun vejer meget mere end de andre kæmper jeg har... det kan godt være at der står på mit fodder at det er til "adlibitum fodring", men på trods af at jeg er stoppet med det sidste år, så vejer hun stadig alt for meget (tror jeg). Nå men Bæver var i hvert fald ihærdig, jeg er dog mere i tvivl om hvorvidt det lykkedes ham at gøre Spurv gravid. Efter lidt baksen fik jeg da også Spurv ud på brødkassen, som jeg så brugte til at løfte hende op i hendes bur igen. På den måde undgik vi heldigvis det meste panik.
 • 9. august 2011 Efter at Pylle i sidste uge brugte det meste af natten på at spise en af de bærende stolper i et forsøg på at grave/gnave sig en større hule, så har hun fået en masse ekstra halm. Det har nu resulteret i en pæn lille hule i den ene ende af hendes indelukke. Der er dog endnu ikke pels i hulen. Men det tegner godt.
  De sidste dages blæst har også gjort kål på de fleste af myggene, så nu er det til at være derude igen.
 • 28. juli 2011 Kaninerne er vist også ved at være godt trætte af myggene, men de får i hvert fald også trænet øremusklerne, for de vifter rundt med ørerne af alle kræfter for at holde myggene væk.
  De to i græsningsburet har det vist lidt lettere da de har vinden til hjælp. Det permanente vindstille vejr i burene er desværre højt værdsat af myggene.
 • 26. juli 2011 Der er SÅ mange myg ude ved kaninerne. Det er rigtig træls. Så der bliver klasket nogle stykker hver gang kaninrne skal nusses.
 • 22. juli 2011 Jeg har nu parret Pylle med den nye han (Bæver) 2 gange. Jeg håber der kommer unger ud af det. I næste uge vil jeg forsøge at parre Spurv med ham også. Jeg har siden sidste uge lukket Spurv ind til Duke to gange, men Duke gider slet ikke hoppe på hende mere. Så de lunter bare rundt og udforsker hinandens bure. Det kommer der jo ikke mange unger ud af... så Duke's dage er lige så talte som de 5 røde slagtekaniners er det.
 • 18. juli 2011 Der er nu kommet rigtig godt gang i kaninburene, for jeg har været oppe i Lystrup hos Lone og hente en ny han. Han er dog 2 år gammel, men det er også fint, så længe han kan levere nogle unger, og det skulle han vist være god til. Samtidig tog jeg også 5 unge han kaniner med hjem der er krydsninger mellem New Zealand Red og Blå Wiener. De er til slagtning men skal lige gå et par måneder mere og vokse sig store. Ialt hopper der nu 9 kaniner rundt. Det kan kun lade sig gøre fordi jeg har delt græsningsburet op i to, og lavet en lille træhule til den kanin som har fået "friluftsburet".
 • 15. juli 2011 Nu har jeg gennem længere tid forsøgt at parre Spurv med Duke, og Spurv benytter også med glæde lågen ind til Duke. Duke har desværre sine problemer med at finde ud af det, og han springer på hende fra alle retninger, så det er selvsagt lidt tilfældigt om der bliver en rigtig parring ud af det. Der er i hvert fald endnu ikke kommet nogen unger.
  Den anden dag lod jeg så Duke komme ud til Pylle i løbegården og Pylle var meget underdanig - indtil Duke to gange havde gjort det forkert, så begyndte Pylle ellers at vise Duke at hun godt vidste hvordan man humper en anden kanin... så heller ingen paring der.
  Nu har jeg aftalt med Lone i Lystrup at jeg kommer op og henter en ny han hos hende på mandag. Det går jo ikke at have to hunner og så ingen unger få!!
 • 7. juli 2011 Endelig er den nye server parat. Dermed burde der ikke længere være ustabilitet på hjemmesiden.
  I buret er der ikke sket det store siden sidst. Stadig ingen unger. Duke og Spurv er ofte sammen og Pylle er stadig backup.
 • 9. april 2011 Foråret er efterhånden kommet til Danmark, og rundt omkring skyder det op med små grønne lækkerbiskener til mine 3 kaniner. Efter slagtningen efter nytår har vi 3 kaniner tilbage: Spurv (avlshun), Duke (avlshan), Pylle (ung reserve avlshun). De har det alle godt, og er nu lidt slankere end de var i efteråret, da de hen over vinteren har været på "diet" med mindre fodder end de ellers var vandt til at få. Især Spurv var nemlig ved at få lige lovlig meget fedt på sidebenene...
  Til min fødselsdag fik jeg en indhegning i fuld størrelse, sådan at jeg kan lade dem løbe fri uden at være bange for at de hopper ud af indhegningen. Den er sat op, og Pylle er allerede helt vild med den. Spurv og Duke har ikke været derude, da de i modsætning til Pylle ikke er trænet til at træde op i en kasse og blive transporteret på den måde. De bliver lige lovligt ophissede hvis de skal tags ud af burene ved ørene, så indtil videre er jeg ved at træne Spurv i at hoppe op i kassen når den står i hendes bur.
  Det er desværre endnu ikke lykkedes at få unger her til foråret, men vi bliver ved med at prøve, og hvis der ikke snart sker noget, så prøver vi også med Pylle. Hun er stor nok nu til at hun uden problemer kan blive gravid (hun er næsten 12 måneder). Til gengæld kan jeg sige at døren mellem Spurv og Duke er en stor success. Spurv er ellevild hver gang jeg åbner den og hopper glædeligt ind til Duke som så efter bedste evne hopper på hende.
 • OBS! Grundet server-ustabilitet er nyhederne indstillet indtil den nye server er kommet på benene og backup'en er blevet indlæst.

 • 6. dec. 2010 Kaninerne morer sig vældigt ude i sneen når de kommer ud i indhegningen, selv om det efterhånden er mere diciplin end hegnet der holder dem inde. Gumle har også fundet en ny måde at være besværlig på - nemlig ved at nægte at hoppe op i kassen når han skal tilbage i buret. Det betyder bare at han bliver båret tilbage i favnen på mig - meget mod hans vilje.
  Kylle var dog den eneste som tog sig en smuttur over hegnet i denne uge. Der fik hun dog også løbet et par gange rundt om kaninburet inden jeg fik fat i hende. De er også ved at være godt store efterhånden, men der er jo heller ikke så længe til før de ender som dejlige stege i min fryser.
  Som der blev sagt i Bonderøven i går, så skal man ikke holde dyr for kødets skyld hvis ikke man kan klare at slagte dem selv om man har gået og kælet med dem hele året...
 • 26. nov. 2010 Nu er frosten sat ind, og det betyder at der et par gange om dagen skal indsamles drikkedunke, så de kan komme ind og tø op. Kaninerne er også ved at lære at det gælder om at være på pletten når vandet kommer ud igen, for det varer ikke længe før tuden er frosset til igen.
  Det lader til at Dumbo's lange undertænder nu er ved at være et problem for ham når han skal drikke af flasken, så han har fået en vandskål. Så må vi bare håbe at han hurtigt lærer ikke at dyppe tæerne for meget deri i denne kulde. Han kan dog uden det store besvær trygge sig igennem den grove hø vi har købt ved hjælp af sine kindtænder.
 • 18. nov. 2010 I går var vi i Kirke Hyllinge og hente nye forsyninger af hø og halm. Så der var stor glæde i burene, da kaninerne igen fik det grove varierede hø fra Benie.dk. Det meste af efteråret har de fået tørret græs enten fra plænen, en brak/græsmark i Lautrupparken i Ballerup eller fra en af de lokale skrænter her i Stenløse, så det var vist også på tide med lidt afveksling.
 • 16. nov. 2010 Det har efterhånden et stykke tid været klart at også Dumbo har skæve tænder. Det har dog været begrænset og umiddelbart er det kun de underste fortænder som er for lange. Det betyder dog nu at Dumbo ikke kan spise gulerødder længere da han simpelthen ikke kan gabe højt nok til at bide i den... Han har dog ikke noget problem med at spise tørfoder, så forhåbentligt behøver vi ikke at skulle slagte ham før tid.
  Dumbo er også den eneste af ungerne som viser tegn på at komme til at ligne Duke. Det bekræfter mig mere og mere i at Gumle faktisk er en hun-kanin - hvilket også passer meget godt med Gumles meget territoriale opførsel når den er inde i sit bur - udenfor buret er der ikke nogen problemer. Så det er nok 4 hunner og 1 han jeg har med at gøre ;-)
 • 7. nov. 2010 Lager status: 2kg gulerødder, og knap 25kg fuld foder. 1 halmballe, 1 pose spåner og 3/4 kasse hø. Så der er ved at være lav-status på alle fronter...
  Mine evigt sultne kaniner har altså på mindre end en måned spist sig igennem 25 kg fuld foder og 25kg gulerødder... og det er til trods for at ungerne stadig "kun" får halvanden håndfuld fuldfoder om dagen og de voksne får 3 håndfulde. Både voksne og unger kaster sig over maden når de får den... men jeg skal ikke have flere fede kaniner ligesom Mus. Der gik alt for meget fedt til spilde ved slagtningen som var lige til at smide ud.
 • 6. nov. 2010 Lavede broccoli salat, og kaninerne fik hver en skive af stilken. Der var delte meninger om det var mad eller ej, men jeg vil vædde med at alle har spist skiven inden i morgen.
  Broccoli er jo en kål, og kaniner kan ikke tåle at få særlig meget kål, så derfor fik de kun en skive hver. Kun fodermarkskål kan de vist tåle i uendelige mængder, men det er altså ikke noget jeg har på lager :-)
 • 3. nov. 2010 Igen i dag havde jeg alle ungerne ude på tur og løbe i løbegården. Lidt ekstra bambus pinde hen over det sted hvor de plejer at hoppe over hegnet viste sig at være nok til at holde dem allesammen inde i gården mens jeg rensede deres bure. Jeg har jo efterhånden haft dem rimelig længe, og alle ungerne er vant til at blive kælet over ryggen uden at det går dem sønderligt på. Gumle er dog stadig meget territoriel, så ham kæler jeg mest med når han er ude i løbegården, hvor han er lige så godmodig som alle de andre.
 • 30. okt. 2010 Idag fik jeg målt op til den låge jeg har planer om at lave mellem hunkanin buret og hankanin buret. Min hun kanin er nemlig generelt ikke særlig interesseret i at blive båret rundt på, og slet ikke når destinationen er hos en han kanin. Forhåbentlig kan en låge mellem burene gøre parringerne lidt mindre problematiske.
 • 27. okt. 2010 Efter at have brugt min æble udkerner og skræller til at lave æblemos med, så var der 7 meget ivirige aftagere af skræller og kernehuse udenfor. Det tager dog en del tid for en kanin som Spurv der insisterer på at starte fra den ene ende af skrællen og så tygge sig hele vejen ned til den anden ende - men det giver vel god motion til kæbemusklerne :-)
 • 25. okt. 2010 Idag fik Gumle endnu en streg i den sorte bog, da han her til morgen angreb min arm igen og bed i jakken sådan at jeg fik et blåt mærke på armen. Og det var vel og mærket uden at jeg havde armen inde i buret - da jeg har skiftet hans løse madskål ud med en type der sidder fast på døren.
 • 24. okt. 2010 Jeg må nok efterhånden indse at min midlertidige indhegning/løbegård til kaninerne ikke er høj nok. Jeg har ellers brugt løbegården når vi har haft gæster, og ellers når jeg har skulle rense ungdyr-burene. Løbegården gør at ungerne kan få lidt motion og at de ikke bliver helt rund-forvirrede af at jeg muger ud i deres hule.
  Problemet er at løbegården er lavet af trådrester og bambus pinde og at trådresterne kun er 40-45 cm høje, og med kaninernes nuværende størrelse, så er det en smal sag at komme over. Dumbo synes ikke at det var sjovt at komme ud på dagens våde græs, og tog to spring rundt i indhegningen og fortsatte derefter lige ud over hegnet... så 2 sekunder senere var han i min favn tilbage til buret. Også Pylle prøvede, men på trods af tilløb, så mavelandede hun lige midt på hegnet og dumbede tilbage ind i indhegningen. Tsk tsk.
  Til gengæld er alle ungerne efterhånden vandt til at blive flyttet fra buret til indhegningen og tilbage i vores shulstad plastik kasse.
 • 23. okt. 2010 De sidste par dage har kaninerne fået overskudet fra mit persille bed (der kan ikke være mere i fryseren), og det er som fik de stoffer. De er helt vildt glade for det. Selv gulerødder bliver ignoreret når der er persille i farvandet :-)
 • 12. okt. 2010 Så er der købt 50 kg kaninpiller hjem og 1 sæk fodergulerødder. Det burde vist kunne mætte kaninerne i et stykke tid.
 • 6. okt. 2010 Idag var udset til store klippe-negle dag. Jeg startede med Spurv, som jeg overraskede i middagsluren, og derfor fik mere eller mindre rolig ud til havebordet. Alle fire poter fik studset klør, hvilket igen var tiltrængt. Samtidigt fik jeg hende på vægten (sammen med mig) og fandt derfor ud af at hun vejer 8,6 kg! Turen tilbage til buret involverede dog lige en mellemlanding på græsplænen, og en efterfølgende opsamling. Så det var en noget fornærmet Spurv jeg fik tilbage i buret. Men hun tilgiver mig nok snart igen.
  Også Kylle havde jeg ude på havebordet og fik taget nogle billeder, hvor hun sidder rigtig flot (se kuld-siden). Ungernes negle er stadig meget skarpe, men fordi blodåren sidder næste helt ud til spidsen så kan der kun klippes 1-2 milimeter af. Så det bliver en anden gang, det er ikke værd at klippe deres negle pga. så lidt. Kylle tog da også flugten de 1,2 meter ned fra Schulstad brødkassen som hun blev transporteret i, og hun var lige ved at løbe ind til naboen... nå men jeg fik da guidet hende hen mod burene og fik fat i hende mens hun stod og overvejede om hun skulle ind mellem affaldsposerne.
 • 4. okt. 2010 Rylle fik lov til at strække benene i indhegningen idag.
  Det er lykkedes Dumbo at hive tuden af sin vandflaske, så nu har han fået en af de gode gamle flasker med metal-tud uden samling midtpå. Den kan han trods alt ikke splitte ad.
 • 3. okt. 2010 Idag fik Dumbo ellers sin sag for, da han var så nuttet at hele 2 børn ikke kunne lade være med at følge efter ham rundt i indhegningen. Men det lod han sig dog ikke gå sønderligt på af.
  Pylle reagerede dog kraftigt på at der blev slået græs foran buret, og bagefter sad hun krøbet sammen i hjørnet af sit bur. Lidt hjælp til at komme ud af hjørnet sammen med en bunke halm og lidt frisk græs hjalp dog på humøret efter et par minutter.
  Idag blev de 5 unger også vejet igen (se kuld-siden).
 • 2. okt. 2010 Idag var lille Silje på besøg, og var meget imponeret over igen at få lov til at se de store kaniner. Dumbo viste sig i sin bedste kæle-kanin stil og hoppede glad rundt i indhegningen sammen med Silje som næsten turde at fodre Dumbo med græs ;-)
 • 1. okt. 2010 Det er nu ved at være lidt småkoldt om natten, men det klarer kaninerne i stiv arm. Men det burde de jo også kunne, for sidste år var det jo mere normalt med -10 grader end 10 grader :-) Men den rigtige vinter er jo også langt væk endnu. Dog opfører de sig allesammen som om de ALDRIG får mad - hver eneste morgen og aften når jeg er ude og fodre. Og så er det ellers lige meget om de har fået græs, gulerødder eller andet i løbet af dagen. Sikke nogen grovædere.
  Dumbo og Pylle er stadig de to af kanin ungerne som jeg synes er mest rolige og nemmest at omgås. Gumle er hyperaktiv og hopper op på høhækken hver gang jeg kommer ud - og forsøger at angribe min arm hver gang jeg forsøger at give ham mad. Kylle og Rylle er nervøse indimellem, men lader ikke til at have lyst til at bide - hvilket jo er godt.
 • 26. sep. 2010 Idag er burene igen blevet renset, men grundet min graviditet måtte det dog tages i 2 omgange. Jeg må jo snart lære at alting ikke lige kan klares i et snuptag længere.
  Jeg har da heller ikke fået vejet de 5 unger i denne uge, så det får lov til at vente til på fredag. Men mon ikke de fortsætter med nogenlunde samme hældning på vægtkurven. Det bør godt nok snart begynde at gå langsommere med deres vægtforøgelse, men de er godt store efterhånden.
  Og som jeg bekræftet endnu engang da jeg havde dem ude i indhegningen mens jeg rensede deres bur, så er det snart på tide at de får klippet negle. De er alt alt for skarpe ;-)
  I onsdags (22.sep) var jeg også nødt til at skille de 3 hunner ad, da jeg ved sidste burrensning kom ud og så at en af hunnerne var blevet bidt i øret, og blødte ud over det hele. Så nu bor de tre hunner også hver for sig. Bid-offeret kom sig i løbet af et par dage, og kun skorperne af tørret blod viser at der er sket noget. De tre hunner har fået navnene: Kylle, Pylle og Rylle efter Joakim von And's tre niecer.
 • 26. sep. 2010 Som nogen af jer grangiveligt har opdaget, så forsvandt nyhedssiden pludseligt i løbet af denne uge. Årsagen er højst sandsynligt et teknisk udfald som har gjort at mit opdateringsprogram har overskrevet nyheds-filen med en tom fil. Det er noget rigtigt øv, men jeg glæder mig over at det ikke var kuld-siden der røg.
  Således belært, og nu en backup rigere, begynder jeg hermed at genoptage nyhedsopdateringerne :-)